Brandimprægneret træ til facader

Når du anvender C260 brandbeskyttet træ fra Södra, har du samtidig tryghed i byggesagen, fordi du er sikker på, at produktet efterlever de højeste krav til brandimprægnering

Södras udvalg af træ, der er C260 imprægneret mod brand, åbner døren til en helt ny verden af spændende løsninger til alle former for byggeri. Med dette praktiske produkt har sikkerheden omkring træ i bygningers konstruktioner pludselig fået en helt ny dimension.
Læs mere her

Södra leverer brandimprægneret facadebeklædning til Københavns største boligbyggeri helt i træ

De første tanker kredsede om genbrugstræ, men utilstrækkelig teknisk dokumentation af brandsikkerheden gjorde, at bygherre var ved at droppe træbeklædning. Södras overbevisende dokumentation af brandsikkerheden sikrede, at Københavns største boligbyggeri med træbeklædning alligevel blev realiseret. 
Læs mere her

Södras C260 Xteriør honorer kravene til standarden EN 16755

Mange leverandører af brandimprægneret træ henviser til standarden EN 16755, som dokumenterer brandimprægneringens vejrbestandighed. Disse tre ting skal du dog altid kontrollere selv, når leverandøren præsenterer dig for dokumentationen.
Læs mere her

Brandimprægnering af træ til eksteriør brug

Almindelig brandimprægnering egner sig slet ikke til udendørs anvendelse. Det brandimprægnerede træ skal nemlig effektivt kunne modstå de vekslende og til tider hårde klimapåvirkninger med regn, slud, sne samt UV-lys. Derfor er det afgørende, at den anvendte brandimprægnering ikke udvaskes men forbliver inde i træet, så den brandhæmmende virkning på intet tidspunkt forringes.
Læs mere her

 

Kan anvendes alle steder

C260 brandimprægneret træ fra Södra er et yderst fleksibelt produkt, som du kan anvende til uanet mange formål. Træ i sig selv er et taknemmeligt materiale, men på grund af den unikke brandhæmning og den fremragende sikkerhed kan du bruge Södras C260 brandhæmmende træ til stort set alt – både indvendigt og udvendigt.
Læs mere her

 

Hoteller opført i træ

Hoteller opført i træ er ikke længere en utopi. Både strandhotellet i Hvidbjerg og hotellet i Faarup Sommerland er opført i brandimprægneret Peetz Xteriør.
Lad dig inspirere

Bliv inspireret af de bedste

Se hvordan nogle af Danmarks mange spændende arkitekter har tænkt C260 brandimprægneret træ ind i deres byggeri, i mange tilfælde også brugt på måder der på grund af brandkravene tidligere har været helt utænkelige.
Bliv inspireret her

Sådan opbevarer du
brandimprægneret træ

C260 brandimprægnerede materialer skal altid opbevares et sted, der er hævet over jord eller fugtigt underlag. Opbevar om muligt materialet i den originale emballage, beskyttet mod tilsmudsning og regn, og undgå at det udsættes for direkte sol.
Læs mere her

 

 

 • Brandimprægneret træ til facader

   

  Södras udvalg af C260 brandimprægneret træ åbner døren til en helt ny verden af spændende løsninger til alle former for byggeri. Med dette praktiske produkt har sikkerheden omkring træ i bygningskonstruktioner pludselig fået en helt ny dimension.

  Træ der ikke kan brænde

  Södras unikke metode til at brandimprægnere træ bevirker, at træet hverken kan antænde eller udvikle røg eller gasser. Med C260 brandimprægneret træ kan boligblokke, kontorbygninger, hoteller, skoler og andre steder, som huser mange mennesker under samme tag, forskønnes med et af de absolut mest værdsatte, smukke og alsidige byggematerialer, vi kender.

  Inspiration til arkitekter

  Hvis du som arkitekt overvejer at anvende træ i forbindelse med nybyggeri eller at integrere det i eksisterende bygninger, er Södras C260 brandimprægnerede træ det oplagte sted at finde inspiration.

   

  Fleksible byggeløsninger med træ der ikke kan brænde

  Byggeri bliver varmt og indbydende, når træ indgår som et organisk og værdsat element. Det giver samtidig mere fleksible byggeløsninger for arkitekter og bygherrer, eftersom C260 Xteriør brandimprægneret træ gør det muligt at lave facadebeklædninger, som med ubehandlet træ ikke ville blive godkendt til denne type byggeri.

  Klik her og få inspiration til anvendelse af brandimprægneret træ

  Danmarks bredeste sortiment i brandbeskyttet træ

  Hos Södra Timber A/S finder du Danmarks bredeste sortiment i certificeret og fabrikskontrolleret, brandimprægneret træ til byggeri. 
  Som en af de eneste leverandører i Europa kan Södra A/S levere C260 brandimprægnerede træprodukter, som lever fuldstændig op til de gældende normer og kan opfylde samtlige krav fra brandmyndighederne.
  Download vores brandbrochure her

  Spørg vores ekspert om brandbeskyttet træ

  Har du spørgsmål om C260 brandbeskyttet træ fra Södra, er du velkommen til at kontakte vores ekspert på området, Jørgen Geel. Han kan svare på alt, der handler om:
  • tekniske specifikationer
  • imprægneringsteknik 
  • brandbeskyttet træ og dets egenskaber
  • brandsikkerhed i almindelighed
  • anvendelsesmuligheder indenfor byggeri

 • C260 Xteriør brandimprægneringen udvaskes ikke af nedbør og fugt

  Polymerer gør
  brandimprægneringen vandfast

  For at sikre at C260 Xteriør ikke bliver udvasket af regn og anden nedbør, er brandimprægneringsmidlet tilsat polymerer. Efter imprægneringen bliver træet udsat for en opvarmning, som får imprægneringsvæsken og polymererne til at danne en vandfast og uopløselig gel, der er permanent bundet til træets cellestruktur.

  Udviklet specielt til
  skandinaviske vejrforhold

  C260 Xteriør brandimprægnering, som er udviklet specielt til udendørs brug, er CE-certificeret og overholder samtlige forskrifter til brandsikkerhed. C260 Xteriør er designet til at modstå det skandinaviske vejr, og omfattende tests dokumenterer brandimprægneringens vejrbestandige egenskaber. De gode produktegenskaber, CE-certificeringen og den dokumenterede vejrbestandighed har gjort C260 Xteriør efterspurgt indenfor byggebranchen.
  Læs mere om her

   

 • C260 brandimprægneret træ
  kan anvendes alle steder

  C260 brandimprægneret træ fra Södra er et yderst fleksibelt produkt, som du kan anvende til uanet mange formål. Træ i sig selv er et taknemmeligt materiale, men på grund af den unikke brandhæmning og den fremragende sikkerhed kan du bruge Södras C260 brandhæmmende træ til stort set alt – både indvendigt og udvendigt.

  • Indendørs beklædning – loft og væg
  • Dekoration og indretning
  • Plader (for eksempel krydsfinér og perforeret krydsfinér)
  • Konstruktioner
  • Facadebeklædning
  • Halvtage og tagudhæng

 • Solsikken, Nye ved Aarhus
  Professionel rådgivning er nøglen til godt byggeri Læs mere her
  På Sportshøjskolen i Aalborg har flammerne nul chancer
  ”Det er altafgørende for os, at det brandimprægnerede træ, vi anvender til sådanne projekter, opfylder samtlige krav til brandsikkerhed, og jeg må sige, at vi oplevede et meget højt informationsniveau hos Södra”, siger Søren Haycham Reiter.

 • Helsingør, Kronborg Strand
  Kronborg Strand er beklædt med 12.000 kvm. vedligeholdelsesfri Thermowood Fyr. Brandimprægneret med Södras C260 Xteriør, som ikke udvaskes, da det er beskyttet af polymerer. Arkitekt: Arkitema, bygherre: PFA og PBU.
  Fredericia, Langebro
  Byggeriet er tegnet af Schmidt Hammer Lassen Architects og opført af entreprenørvirksomheden A. Enggaard A/S. Der var to afgørende årsager til, at man valgte C260 Xteriør brandimprægneret Thermowood Fyr til beklædning af facaderne. Læs hvilke her

 • Hotellet i Fårup Sommerland
  Hotel opført med facadebeklædning i C260 brandimprægneret Peetz Xteriør leveret med 100% vandafvisende overflade i svenskrødt. Læs mere her
  Hvidbjerg Strand Feriepark
  Hotel opført med facadebeklædning i brandimprægneret Peetz Xteriør leveret med 100% vandafvisende overflade i sort. Facaderne skal ikke males før 10 år efter opførelsen. Læs mere her

 • Södra leverer C260 brandimprægneret facadetræ til Københavns største træbyggeri
  Den nye studieby på DSB’s rangerterræn er beklædt med ubehandlet træ for at sikre den bæredygtige grundidé. De første tanker kredsede om genbrugstræ, men utilstrækkelig teknisk dokumentation af brandsikkerheden gjorde, at bygherre var ved at droppe træbeklædning.

 • Sådan opbevarer du
  brandimprægneret træ

  C260 brandimprægnerede materialer skal altid opbevares et sted, der er hævet over jord eller fugtigt underlag. Opbevar om muligt materialet i den originale emballage,beskyttet mod tilsmudsning og regn, og undgå at det udsættes for direkte sol.