Nyhedsbreve

Her kan du se eller genlæse mange af de nyhedsbreve, vi tidligere har udsendt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, du vælger selv indholdet

Arkitekt, entreprenør eller bygherre hos os vælger du hvad dine nyhedsbreve skal handle om.
Tilmeld dig vores nyhedsbrev så får du masser af nyttig viden om anvendelsen af træ i byggeriet, gode råd og inspiration - leveret direkte til en inbox nær dig.

Du kan tilmelde dig nyhedsbrevene her

 

 

Klimavenlige ambitioner er kommet godt i mål med ThermoWood D212

I det almene boligbyggeri Skousbo har Boligselskabet Sjælland fokus på bæredygtighed, klimavenlige boliger, sundt indeklima og store grønne nærområder. En væsentlig del af byggematerialerne er træ, og Södra har leveret ThermoWood facadebeklædningen. 
Læs mere om det klimavenlige byggeri her

Ceder fra Södra er knastren #2-clears-only

En facadebeklædning af #2-clears-only, 100% PEFC certificeret, ubehandlet cedertræ er ikke den billigste løsning, du kan vælge til dit byggeri. Til gengæld gør du en god investering i, hvad mange betragter som den flotteste træsort, man kan beklæde en facade med.
Læs mere om ceder i knastren eksportkvalitet

Smukke facader i Svanemærket ThermoWood med rødder i de svenske skove

Svanemærket ThermoWood® fra Södra er ubehandlet facadetræ af bedste kvalitet. Det er samtidig yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, og det skyldes den patenterede forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212 grader under stort damptryk. Kun derfor kan træet stå ubehandlet.  
Læs mere om vores svanemærkede ThermoWood

Her er der udsigt til smukt douglastræ i lange baner

Uanset hvor du kigger hen, så møder dit blik lange, smukke linjer af douglas, der er leveret i hele længder til vægge og lofter for at give et eksklusivt udtryk. Bønnelycke Arkitekter MDD har tegnet sommerhuset, hvor der kun er brugt de bedste materialer - og intet er overladt til tilfældighederne.
Læs om hvordan arkitekten har arbejdet med de flotte planker i douglas

 

Hurtig og stabil levering af trykimprægneret træ

Du bliver væsentligt mere konkurrencedygtig, når du handler trykimprægneret træ gennem Södra. Som den eneste leverandør i Danmark råder vi over egne skove, egne savværker og eget imprægneringsanlæg.
Læs mere om lle de fordele du får når du køber trykimprægneret træ fra Södra

 

Ildsjæle fik ændret lokalplan for at bygge bæredygtigt bofællesskab i træ

På grunden ved Odder skulle der ifølge lokalplanen have ligget et ordinært parcelhuskvarter, men ildsjæle havde en idé om at bygge et bæredygtigt bofællesskab i træ. Det satte gang i et spændende firkløver mellem ildsjælene, Odder Kommune, Tegnestuen Arken og Thybo Ejendomsudvikling. Bofællesskabet Kløverbakken har fået DGNB Platin certificering og er blevet kåret som Årets Bæredygtige Træbyggeri.
Læs her hvordan firkløveret fik skabt en spændende landsby

 

Kompromisløs æstetik fra ende til anden i Blokhus

I klitterne i Blokhus ligger der et træhus, hvor arkitekt, leverandør, håndværkere og en kvalitetsbevidst bygherre har fået det hele til at gå op i en højere enhed. Der er kælet for alle detaljer, og der er kun brugt de bedste materialer. Det er kompromisløst og en fryd for alle sanser. 
Læs mere om samarbejdet med arkitekt og bygherre samt hvilke overvejelser arkiteklten gjorde sig for at matche huset til familien og dens ønsker

 

Der er en skov af muligheder for at øge biodiversiteten

Biodiversiteten er på agendaen, og mange bygherrer har i dag en strategi, der skal passe på naturen og sikre naturens mangfoldighed ved nye byggerier. Bynatur er en god måde at udfolde biodiversiteten på, mens træ fra Södras svenske skove i byggeriet giver naturen frit spil på sine helt egne præmisser.
Læs mere om hvordan vi plejer arternes mangfoldighed i vores skove

 

Hos Södra gør vi en dyd ud af nørderiet

I Södra er træ en passion, der ligger i vores svenske rødder. Med egne skove og savværker er værdikæden et lukket system, hvor det kun giver mening, at frøet sås, træet bliver plejet, fældet, transporteret, skåret op og høvlet, så det er bæredygtigt.
Læs mere her

Skoven, der er direktøren for det hele

For 53.000 svenske skovejere er bæredygtig skovdrift det mest naturlige i verden. Det er ganske enkelt hele fundamentet for at sikre deres skove og de næste generationers levebrød. Sådan har det altid været, og sådan vil det blive ved med at være.
Læs mere her

FN sætter spotlight på Södra for unik og bæredygtig skovdrift 

På FN’s Internationale Skovdag 2022 blev Södra hædret for sin bæredygtige skovdrift og sin unikke ejerstruktur, der gør skoven til ejer af virksomheden.
Læs mere her

Bæredygtig skovdrift er en familietradition

Når du er en del af Södra, er du en del af et stort fællesskab, hvor alle har bæredygtig skovdrift som samme mål. Ligegyldigt om medlemmerne har et stort eller lille stykke skov, så er alle interesserede i at få det bedste ud af skoven på naturens præmisser.
Læs mere her

Byg bæredygtigt og ansvarligt med træ fra de svenske familieskovbrug

Södra er et andelsselskab ejet af 51.000 skovfamilier, der lever af og ånder for at dyrke deres skove bæredygtigt. Det er det eneste, der giver mening, når du som skovejer skal sikre de næste mange generationer, som skal høste frugten af arbejdet. Den ansvarlige skovdrift styrker samtidig biodiversiteten og udnytter skovens dyrebare egenskaber for at optage og lagre CO2.  
Læs mere om bæredygtig skovdrift

Et nej kan vise sig at være den bedste rådgivning

Hos Södra er der stor efterspørgsel på professionel rådgivning til blandt andet træart, udformning og brandsikkerhed. Og den dialog er vigtig. Forkerte valg kan koste penge, tid og ressourcer.
Læs mere her

Hvorfor tvinge dig til at købe gulvbrædder i 324, 414 og 474 cm, hvis du kun skal bruge dem i 504 cm?

Södra har styr på deres gulvbrædder. Som en af de eneste har de fuld kontrol over hver eneste meter af deres trævarer på lageret. Det betyder, at du hurtigt kan få en dato på levering og bestille lige præcis den længde, du skal bruge.
Læs mere her

Der står guld i de grønne skove

Hos Södra Danmark har markedschef Anders Gøricke arbejdet med at udvikle den del af virksomheden der opkøber stammer og grene og afsætter flisen til kraftvarmeværker. Nu kommer der endnu mere fart på med ansættelsen af Rasmus Vadmand.
Læs mere her

Profilbrædder og bænktræ til montering i nye saunaer og renovering af eksisterende

Vi leverer altid vores saunatræ i faste længder, hos os er der ingen mindsteordre, så derfor klarer vi også levering i små mængder. Vi har en meget kort leveringstid og kan levere dit saunatræ inden for en uge, da det hos os er en lagervare.
Bliv klogere på vores saunatræ

Professionel rådgivning er nøglen til godt byggeri

Træ har mange åbenlyse fordele, når man har en grøn og bæredygtig agenda som Tækker Group, der udvikler Nye uden for Aarhus. Men træ giver også udfordringer. Varighedsklasse og brandsikkerhed skal dokumenteres, og det kræver ekspertise.
Læs mere her

Størrelsen betyder aldrig noget, heller ikke når du vil ordre gulv hos Södra

Der er et lukrativt marked for specialordrer på gulve til renoveringer og forsikringsskader
Læs mere

Vi har lyttet til vores kunder

Nu er det blevet meget lettere at bestille gulv hos Södra
Læs mere her

Facader beklædt med Thermowood Fyr skal aldrig vedligeholdes

En placering så tæt på havet tærer ekstra hårdt på facaden, og det stiller store krav til de 12.000 kvadratmeter facadetræ, der er monteret på Kronborg Strand.
Læs mere her

 

Södras Svanemærkede træfacader er fremtiden for miljø og boligbyggeri

Der er valgt Thermowood Fyr træ til beklædning af Eco-village boligerne ”Skråningen II”, fordi behandlingen giver træet en lang levetid uden brug af kemiske midler. At der ikke anvendes kemiske midler betyder samtidig, at træet og det samlede byggeri kan Svanemærkes, hvilket har været en af bygherrens målsætningerne fra starten.
Læs mere her

Byg verden bedre

Fremsynede arkitekter og bygherrer med drømme om at bygge klimavenligt for en bedre verden kan med Södras omfattende udbud af CO2-neutralt træ fra bæredygtige skove realisere byggeprojekter på kortere tid, med mindre arbejdskraft og med målbare fordele for kloden.
Læs mere her

Med ZIPZAP undertag glider fer og not bare sammen hver gang

Alle tømrere, som har lavet undertag af tagbrædder, kender til problemet. Feren kan ikke komme i noten fordi brædderne har slået sig. Det problem er løst med vores ZIPZAP brædder til undertag. Løsningen på det irriterende problem, som koster mange kroner i spildt arbejdstid, er en konisk formet fer og not.
Læs mere her

 

 

 

 

 

 

 

 

En Svanemærket og ubehandlet træfacade er billigere, end du tror – også i det lange løb

Det smukke ThermoWood® fra Södra er facadetræ, der kan stå ubehandlet og ikke kræver løbende vedligeholdelse. Det er sundt for økonomien - og det er sundt for naturen, klimaet og samfundet.
Læs mere om vedligeholdelsefri ThermoWood

 

 

Facader af træ der ikke skal vedligeholdes

Træ er det mest bæredygtige byggemateriale af alle. Med varmebehandlet ThermoWood® fra Södra bliver det endnu mere miljøvenligt, da det hverken kræver overfladebehandling eller miljøskadelig kemi af nogen art for at kunne modstå vind og vejr, og så er det oven i købet 100% PEFC-certifificeret.
Læs mere om Thermowood spændende egenskaber her

Glem ligusterhækken. Lad biodiversiteten blomstre. Brug mere træ.

Bynatur er en god måde at øge biodiversiteten på, og det er endnu bedre når tidens nordiske arkitektur bliver bygget med træ fra Södra. Så får naturen frit spil på sine egne præmisser i Södras skove på den anden side af Øresund, for her er biodiversiteten en naturlig del af Södras dybe svenske rødder.
Læs mere her

10.000 m2 facadetræ stiller store krav til både logistik og samarbejde

De 58 boliger i det præmierede og bæredygtige bofællesskab Kløverbakken er beklædt med Svanemærket og 100 % PEFC certificeret ThermoWood® fra Södra. Processen fra skov til færdige facadeprofiler har stillet store krav til certificering, logistik og godt samarbejde.

Læs om logistikken og vores rådgivning

Årets Bæredygtige Træbyggeri med DGNB Platin certificering

Bofællesskabet Kløverbakken er DGNB Platin certificeret og blev 2023 kåret som ’Årets Bæredygtige Træbyggeri’. Södra har leveret træet til de 100 % PEFC certificerede og Svanemærkede facader i ThermoWood®, som har rødder tilbage til de svenske skove, der bliver drevet ansvarligt og bæredygtigt.
Læs mere om det bæredygtige byggeri med facader i ThermoWood

Lær at genkende 5 tiltag, der får biodiversiteten til at blomstre

- I Södras skove er der klare regler for pleje, hugst, beplantning og foryngring, så når vi afdriver et areal, værner vi om nøglebiotoper, kulturmærker og andre værdier ud fra faste standarder, fortæller skovfoged Rasmus Vadmand fra Södra.
Læs mere om hvordan vi fordrer biodiversiteten i vores skove

Nogle arter er så vigtige, at vi brænder skov af for dem

Normalt er skovbrande noget, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en, men i Södras skove er den ansvarlige skovdrift også baseret på bæredygtighed og biodiversitet. Der er klare regler for, hvordan der skal værnes om nøglebiotoper, og her spiller ild også en rolle. Naturligvis ild under fuld kontrol.
Læs mere om hvordan vi ved kontrolleret afbrændig holder liv i biodiversiteten

Årets skolebyggeri 2022 er pakket smukt ind cedertræets mange fortræffeligheder

Med både vuggestue, børnehave, skole, bibliotek, musikskole, ungdomsklub og idrætshal summer Vrå Børne- og Kulturhus altid af liv. Et levende hus bygget af levende materialer, hvor Södra har leveret facadebeklædningen i cedertræ til de 10.000 m2.
Læs mere om processen og overvejelserne entreprenøren gjorde sig

Du skal ikke ad Pommern til
efter gulvplanker af tætveddet fyr

Södra har leveret det smukke trægulv, der erstatter det oprindelige gulv fra 1902. Dengang brugte man pommersk fyr, som er træ fra Østersøregionen, fordi det var det træ, man havde lettest adgang til, når det skulle være stærkt og tætveddet
Vi henter vores i Nordsverige, hvor det barske klima sikrer den langsomme vækst, der gør træet ekstra tætveddet.
Læs mere om hvordan vi hjalp kunden med den spændende renovering af den fredede bygning

 

Skab en unik træfacade med bæredygtige og specialproducerede thermo-profiler

Södras facadetræ ThermoWood® D212 er ikke bare formstabilt, bæredygtigt og resistent over for biologisk nedbrydning. Det er også Svanemærket og 100 % PEFC certificeret – og så kan det produceres i lige præcis den profil, du ønsker.
Læs mere her

Det kan være svært at tage temperaturen på varmebehandlet facadetræ – det kan også være helt enkelt 

Der er stor forskel på varmebehandlet facadetræ. Holdbarheden stiger nemlig i takt med temperaturen i processen, men det kan være svært at gennemskue dokumentationen. Det er det ikke med Södras ThermoWood® D212 – her har du garanti for en varmebehandling på 212 grader.
Læs mere her

Vi tager højt mod nord for at finde det bedste træ til bæredygtige og vedligeholdelsesfrie træfacader

Jo højere mod nord man kommer, des hårdere betingelser har træerne for at vokse. Den langsomme vækst har dog kun fordele, for træet bliver så stærkt og modstandsdygtigt, at det efter thermobehandlingen kan klassificeres som varighedsklasse 2, hvilket er samme klasse som europæisk eg og Western Red Cedar.
Læs mere her

Institutioner, skoler eller ældreboliger i svensk CLT med indbygget fleksibilitet

Der er fuld fart på grønne og bæredygtige byggerier, og her spiller materialer i træ en vigtig rolle. Specielt det krydslimede CLT fra Södra kan være med til at gøre CO2-gevinsten bedre, og der følger helt automatisk en lang række andre fordele med det både stærke, økonomiske og behagelige byggemateriale.
Læs mere om vores CLT her

Storslået arkitektur og professionel rådgivning går hånd i hånd

Der er ikke noget at sige til, at det spektakulære og smukke Isfjordscenter er blevet Årets Byggeri 2021. Med sine unikke geometriske former, der udefra snor sig i landskabet og indvendigt skaber en foranderlig oplevelse igennem bygningen, har Ilulissat fået et byggeri, der matcher de storslåede omgivelser. Og det er helt efter hensigten. Det fortæller Senior Constructing Architect Jacob Juel Larsen fra tegnestuen Dorte Mandrup, der står bag byggeriet.
Læs den spændende artikel om det spektakulære byggeri i Ilulissat

Det bæredygtige byggeri starter med CLT i de bærende konstruktioner

Der er fuld fart på grønne og bæredygtige byggerier, men CO2-gevinsten kan blive væsentligt bedre ved også at bruge træ i de bærende konstruktioner. Med sine mange fordele er CLT den oplagte løsning.
Læs mere om fordelene

Byg Danmark grønnere med CLT fra Södra

Den grønne omstilling fra stål og beton til træ har for alvor taget fart indenfor byggeriet.
Læs mere her

Toppen af bæredygtighed i Trekroner

Bæredygtigheden er det forankrende fundament i det nye almene boligbyggeri, Toppen, der kan byde sine første beboere velkommen hjem i juni 2021.
Læs mere her

Södra leverer C260 brandimprægneret facadetræ til Københavns største træbyggeri

Den nye studieby på DSB’s rangerterræn er beklædt med ubehandlet træ for at sikre den bæredygtige grundidé. De første tanker kredsede om genbrugstræ, men utilstrækkelig teknisk dokumentation af brandsikkerheden gjorde, at bygherre var ved at droppe træbeklædning. Södras overbevisende dokumentation af brandsikkerheden sikrede, at Københavns største boligbyggeri med træbeklædning alligevel blev realiseret.
Læs om processen bag beslutningen om at vælge Södras C260 Xteriør som facadebeklædning

God energi med grøn samvittighed

Vores træ kan spores hele vejen fra skoven til varmeværket. Træflis fra Södra er bæredygtig energi som byens borgere kan varme sig ved med ren samvittighed.
Læs mere her

På Sportshøjskolen i Aalborg har flammerne nul chancer

Vi forsøgte i fællesskab at finde en leverandør, som havde de nødvendige brandgodkendelser og levede op til de lokale brandmyndigheders krav. Men firmaerne faldt fra som fluer en efter en på grund af for dårlig dokumentation.
Læs mere her

Gulvprojekter er blevet billigere og nemmere for arkitekter og bygherrer

Södras interiørteam løser krævende gulvberegninger uden meromkostninger. Ud fra arkitektens eller bygherrens tegninger udfærdiger Södras interiørteam detaljerede styklister med længder, der er så tæt på de faktiske mål, at man kun skal afkorte ganske lidt. På denne måde sikrer vi et minimum af materialespild. Skal der bruges gulvbrædder med specielle dimensioner, kan Södra også levere disse, uanset hvor stor eller lille en ordre, der er tale om.
Læs mere om konceptet her

En sauna skal bygges med den helt rigtige slags træ

Til saunaer er det afgørende, at man altid anvender særlige træsorter, som kan tåle de store temperatursvingninger, og som ikke afgiver harpiks Södra får rigtig mange henvendelser fra tømmerhandler, som vil være sikre på at levere det helt rigtige træ til bygning af nye og renovering af allerede eksisterende saunaer.
Læs mere her