Cedertræ giver et eksklusivt look og en smuk finish, fordi det er #2-clears-only

Med Peetz Ceder har du på grund af træets medfødte egenskaber et minimum af udgifter til vedligeholdelse, da det er uhyre modstandsdygtigt overfor råd og svamp

Du opnår et eksklusivt look, en smuk finish og et minimum af vedligeholdelse, når du anvender Western Red  Cedar - uanset om det er som træbeklædning til gavl og facade, til bygning af en terrasse, et skur eller noget helt tredie. Canadisk cedertræ er smukt og stærkt og samtidig uhyre modstandsdygtigt overfor råd, svamp, sollys og insektangreb.
Læs mere om cedertræets fantastiske egenskaber

Western Red Cedar
- skab en bolig i særklasse

Hvis du vil skabe en bolig, der skiller sig ud, er canadisk cedertræ et arkitektonisk virkemiddel, man lægger mærke til. Her er nogle forslag til, hvordan du kan få boligen til at fremstå som noget i en klasse helt for sig selv.
 

Monteringsvejledning
for cedertræ

Med disse simple grundregler for korrekt montering får du størst udbytte og glæde af Western Red Cedar fra Södra. Vores montagevejledning tager højde for almindelig svind og svelning.
Download monteringsvejledningen


Cedertræ bevarer sin
smukke glød og farve

Hvis du ønsker, at cedertræet skal bevare sin smukke og naturlige glød, kan du med fordel bestille Western Red Cedar, som er efterbehandlet med olie.
Læs hvordan du bedst vedligeholder cedertræ

Bliv inspireret af de bedste

Se hvordan nogle af Danmarks mange spændende arkitekter har tænkt vores cedertræ ind i deres byggeri. Cedertræet er anvendt både i beboelsejendomme og sommerhuse hvor selv taget er beklædt med cedertræ.
Bliv inspireret her

Cedertræ fra Södra er knastren #2-clears-only

PEETZ Ceder leveres kun i den bedste knastrene eksportkvalitet #2-clears-only og er 100% PEFC-certificeret canadisk WRC.
Læs om #2-clears-only cedertræ

Find din nærmeste forhandler

Her finder du en komplet liste over alle de tømmerhandlere og byggemarkeder vi har valgt at samarbejde med.
Se listen her

 • Cedertræ er smukt og stærkt og uhyre modstandsdygtigt overfor råd og svamp

  Du opnår et eksklusivt look, en smuk finish og et minimum af vedligeholdelse, når du anvender Western Red  Cedar - uanset om det er som træbeklædning til gavl og facade, til bygning af en terrasse, et skur eller noget helt tredie. Canadisk cedertræ er smukt og stærkt og samtidig uhyre modstandsdygtigt overfor råd, svamp, sollys og insektangreb
   
  Med Western Red Cedar – også kaldet canadisk cedertræ – tilfører du et eksklusivt og smukt udtryk til enhver bolig eller bygning. Cedertræ er et markant element, som sætter prikken over i’et. Denne smukke, rødbrune træsort har igennem tusinder af år været anvendt af nordamerikanske indianere til blandt andet skåle, spiseredskaber, redskaber og kanoer. Idag har arkitekter og bygherrer fået øjnene op for Western Red Cedar som en eksklusiv, æstetisk og yderst smagfuld træsort i en klasse for sig.

  Cedertræ modstår råd, svamp og insektangreb

  Cedertræ er ekstremt modstandsdygtigt overfor nedbrydning forårsaget af råd, svamp, sollys og insektangreb.Træet har en særlig aroma, hvilket skyldes det naturlige indhold af thujaplicin, som er det naturlige stof med den imprægnerende virkning. Det er denne egenskab, som er årsag til, at canadisk cedertræ bliver anvendt til udendørs konstruktioner som stolper, terrassedæk, facader og tilmed hustage.

  Træet der beskytter mod møl

  Det naturlige indhold af olie i cedertræ holder desuden møl væk, da olien indeholder sesquiterpener, som har en skarp duft, møllene ikke bryder sig om. Derfor egner cedertræ sig også til interiør som blandt andet skuffer og skabe.

  Træ med minimal vedligeholdelse

  Western Red Cedar er det helt rigtige valg til dig, der ønsker en træsort, der har en smuk glød, er ekstremt holdbar og kræver et absolut minimum af vedligeholdelse. Cedertræ er lys til mørkere brun med gul splint og har en flot, lige åretegning med ganske få knaster.

  Cedertræ bevarer formen

  En anden vigtig detalje ved cedertræ er, at det er yderst formstabilt. Det vil sige, at selv ved store udsving i fugtindhold ændrer canadisk cedertræ sig langt mindre end eksempelvis fyr og gran og bevarer derfor sin facon. Cedertræ har korte fibre og lav vedtæthed (densitet) på 400-450 kilo pr. kubikmeter.

  Miljø

  Afskær og spild kan brændes eller afhændes som almindeligt affald.

  Brand

  Originalprofilerne, der ikke opfylder Bygningsreglementets min. tykkelser til klasse 2 beklædninger, skal opsættes som regnskærm iflg. SBI - Rapport 157. WRC kan brandimprægneres efter samme retningslinier som fyr og krydsfiner.

 • Western Red Cedar
  - skab en bolig i særklasse

  Cedertræ var det eneste rigtige valg til dette sommerhus

  Tidens tand kan bare komme an. Ejerne af dette eksklusive sommerhus har valgt PEETZ Ceder til facader og tag, netop fordi denne træsort er selvpræserverende og derfor ikke kræver vedligeholdelse. Med tiden vil træet patinere til et smukt, sølvgråt skær, der blot gør byggeriet endnu mere attraktivt.
  Læs mere om dette spændendende sommerhus

  Her er nogle andre forslag til, hvordan du kan få boligen til at fremstå som noget i en klasse helt for sig selv.

  En facade, gavl eller tilbygning i canadisk cedertræ

  Er der noget, der kan give et hus eller en bygning et flot, dyrt og eksklusivt look, er det facade- og gavlbeklædning i canadisk cedertræ. Du kan også med fordel bruge Western Red Cedar til beklædning af tilbygninger for at fremhæve netop denne del af huset.

  Smuk terrasse eller pool-dæk i Western Red Cedar rerere

  Forestil dig at tilbringe de varme sommerdage og lune sommernætter på en terrasse udfærdiget i ægte Western Red Cedar eller på et smukt udført dæk omkring swimmingpoolen. År efter år vil det canadiske cedertræ bevare sin flotte, mørke glød og fremstå nyt og velplejet – fordi canadisk cedertræ holder til vind og vejr.

  Plankeværk i canadisk cedertræ

  Hvorfor indkranse en smuk bolig med et stakit eller plankeværk i almindeligt trykimprægneret fyr, når du kan opnå et langt mere eksklusivt indtryk ved at anvende canadisk cedertræ? På grund af Western Red Cedars store modstandsdygtighed overfor råd, svamp, sollys og insektangreb, vil plankeværket stå smukt år efter år – med minimal vedligeholdelse.

 • Cedertræ behandlet med olie 
  bevarer sin smukke glød og farve


  Hvis du ønsker, at cedertræet skal bevare sin smukke og naturlige glød, kan du med fordel bestille Western Red Cedar, som er efterbehandlet med olie. Efterbehandlingen foregår i to tempi på vores fabrik. 

   

  Først imprægnerer vi med grundingsolie og dernæst to gange med fungicid (svampemiddel). Når cedertræet derfeter er tørt, behandler vi med farveløs topolie.

  Vores cedertræ får ikke overfladeskimmel

  Canadisk cedertræ er fra naturen selvimprægnerende og derfor modstandsdygtigt overfor råd, svamp, sollys og insektangreb. Der kan dog som på alle andre træsorter opstå overfladeskimmel, hvis cedertræet ikke når at tørre ordentligt ud, for eksempel hvis det ikke får tilstrækkeligt med sollys. Södras fungicid forhindrer effektivt dannelsen af overfladeskimmel og holder dermed cedertræet pænt og rent, så det fremstår som nyt år efter år. Overfladeskimmel har ingen betydning for træets tilstand. Det nedbryder ikke cedertræet men giver dog en mørkfarvning.

  Træet holder sig flot i op til fem år

  Vi anvender udelukkende olie af højeste kvalitet. Det er med til at sikre, at det canadiske cedertræ bevarer sit flotte og naturlige udseende i op til fem år – alt efter vejr- og solpåvirkning

 • Boligbyggeri i Nye ved Aarhus
  Den elegante facadebeklædning i cedertræ fra Södra er brandimprægneret med C260 Xteriør, dokumenteret i henhold til EN16755 INT 1, INT 2 samt EXT. Bygherre: Tækker Group. Arkitekt: AART.
  Vrå Skole
  Årets skolebyggeri 2022 er pakket smukt ind cedertræets mange fortræffeligheder.

 • Cedertræ var det eneste rigtige valg til dette sommerhus
  ”Huset skal kunne tåle de tæv, det får fra vind og vejr, så cedertræ var det oplagte valg af beklædning”, fortæller arkitekt Mikkel Lang Mikkelsen
  Kompromisløs æstetik fra ende til anden i Blokhus
  I klitterne i Blokhus ligger der et træhus, hvor arkitekt, leverandør, håndværkere og en kvalitetsbevidst bygherre har fået det hele til at gå op i en højere enhed. Der er kælet for alle detaljer, og der er kun brugt de bedste materialer.

 • Forhandlere af PEETZ CEDER

  JA Byggeland XL-Byg
  Jørgen Andersens Vej 1-5
  2760 Måløv
  Tlf. 44 83 20 50
  www.j-a.dk
  Fog Lyngby
  Firskovvej 20
  2800 Lyngby
  Tlf. 45 87 10 01
  www.johannesfog.dk
  Fog Helsinge
  Nørretoftevej 1
  3200 Helsinge
  Tlf. 48 79 43 34
  www.helsingetraelast.dk
  C. Aarslew-Jensen
  Gaabensevej 44
  4800 Nykøbing F.
  Tlf. 54 85 31 00
  www.aarslew.dk
  Jens Schultz
  Byggematerialer

  Odensevej 116
  5700 Svendborg
  Tlf. 62 21 24 28
  www.js.by