Her er der udsigt til smukt douglastræ i lange baner

Uanset hvor du kigger hen, så møder dit blik lange, smukke linjer af douglas, der er leveret i hele længder til vægge og lofter for at give et eksklusivt udtryk. Bønnelycke Arkitekter MDD har tegnet sommerhuset, hvor der kun er brugt de bedste materialer - og intet er overladt til tilfældighederne.

Södra har leveret alt træ til huset i Blokhus, og indvendigt er det brede douglas-planker, der pryder alle flader og giver et formidabelt udtryk med millimeterpræcise samlinger. Bønnelycke Arkitekter MDD. Entreprenør og byggeansvarlig: HP Byg.

Tag og vægge er beklædt med 100 % PEFC certificeret Western Red Cedar #2-clears-only, som er knastrent og det ypperste cedertræ, du kan få.

I Blokhus ligger der et unikt og eksklusivt sommerhus, hvor store ambitioner har været styrende for hele byggeriet. Södra har leveret alt træet både, ude og inde, og interiøret består af brede planker i douglas, der pryder alle flader og giver et smukt udtryk med helt præcise samlinger. Træet er hentet på de nøjsomme bjergskråninger i Schwarzwald, hvor det vokser langsomt, bliver tætveddet og derfor er mere holdbart end andre træarter.

Gulvplankerne i douglas er 280 mm brede og leveret skarpkantet.

- Tætveddet douglas har fra naturens side en høj holdbarhed, som gør det velegnet til de her majestætiske, lange og brede planker. Med en fortid som 30-40 meter høje douglas-graner kan vi levere planker på helt op til 15 meter. Her har vi givet plankerne en ekstra hård sortering for at sikre den højeste kvalitet, fortæller Bjarke Jansen fra Södra.

På vægge og lofter er der brugt 200 mm brede douglasplanker i hele længder med affaset kant for at skabe smukke rene linjer både vandret og lodret.

 

 

 

 

De 280 mm brede gulvplanker er leveret skarpkantet med endenot og derefter fuldlimet på betondækket, der har gulvvarme. Plankerne til vægge og lofter er leveret i hele længder med affasede kanter - det giver en flot skyggeeffekt. Södra har også specialproduceret fodlister og indfatninger i douglas. 

Enhver arkitekts drøm

For Henrik Bønnelycke var der ingen tvivl om, at der skulle bruges douglas til interiøret. Opdraget lød på at skabe det ypperste, og med en bygherre, der har en baggrund i designbranchen, var barren for kvalitet og kreativitet sat til højeste niveau allerede ved de første skitser.

- Det er et meget unikt hus, der er bygget op omkring en kerne med køkken og badeværelse. For at underbygge oplevelsen af rum og højt til loftet er gulve, vægge og lofter beklædt med samme slags træ, så uanset hvor du kigger hen, ser du lækkert douglas. Idéen med hele længder på vægge og lofter har den fordel, at du undgår samlinger, og det ser virkelig eksklusivt ud, siger Henrik Bønnelycke.

Stoltheden kan ses i detaljerne

I klitterne i Blokhus har arkitekt, leverandør, håndværkere og bygherre fået det hele til at gå op i en højere enhed. Det har både været et spændende projekt og en stor oplevelse at være en del af holdet.

Du finder ingen skyggelister, der skal skjule samlinger og småfejl. Her møder alle vægge i stedet loftet med en meget elegant skyggeeffekt i hele husets længde, og det kræver millimeterpræcision af håndværkerne.

- Alle skal være 100 % dedikerede for at kunne bygge et hus som det her. Södra leverede deres allerbedste træ, og HP Bygs håndværkere kunne deres håndværk og gik virkelig op i detaljerne. Jeg er sikker på, at alle parter er stolte over at have været med til det her byggeri, og som arkitekten bag kan jeg kun være en meget glad mand, slutter Henrik Bønnelycke.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om vores Western Red Cedar her
Du kan læse mere om vores muligheder i Douglas her