Størrelsen betyder aldrig noget,
heller ikke når du vil ordre gulv hos Södra

Der er et lukrativt marked for specialordrer på gulve til renoveringer og forsikringsskader

Det kan være svært at få et smukt trægulv til at se pænt ud, efter to rum er lagt sammen. Kun fordi træ-koncernen Södra gerne ville levere de få specialfremstillede gulvplanker, der skulle til, kunne snedkerne reetablere gulvet i den eksklusive liebhaverbolig, så overgangen ikke kan ses.

Når solen kaster sine afslørende stråler direkte igennem luksuslejlighedens store, halvbueformede glaspartier og lyser gulvet op, kan selv et trænet øje dårligt skelne de nye planker fra de eksisterende efter et større indgreb. Kun fordi træ-koncernen Södra gerne ville levere de ganske få Pitch Pine-planker i samme dimensioner som de originale, kunne de dygtige snedkere fra Kjell Pedersen A/S tilpasse gulvet, uden at det kan ses. For at gøre det muligt at matche åretegningen, leverede Södra flere planker end bestilt, så snedkerne kunne håndplukke dem, der passede helt perfekt.

Specialister i historiske bygninger

Lejligheden ligger i det eksklusive Gule Pakhus i Toldbodgade lige ved Amaliehaven. For at åbne boligen og gøre den mere lys valgte den nye ejer at få fjernet tre meter af en betonskillevæg, der løb tværs igennem lejligheden. Problemet blev nu at tilpasse de nye planker, der hvor der var væg tidligere, men Kjell Pedersen A/S er specialister i denne type af opgaver og har lavet restaureringsarbejde på blandt andet Amalienborg, Christiansborg og en række andre historiske bygninger.

 

 

Södra kunne levere varen

Reparationer som disse kræver omhu, og det er ikke let at finde en producent, som vil levere små partier af gulvplanker i de helt rigtige dimensioner og den rette træsort. Men Södra vil gerne.
”De har vist sig at være den helt rigtige partner at arbejde sammen med. Firmaet har leveret det antal Pitch Pine-planker, vi skulle anvende, i de ønskede dimensioner og klar til lægning”, fortæller byggeleder Thomas Hviid fra Kjell Pedersen A/S. Han nævner i den forbindelse, hvor afgørende det er, at Södra garanterer, at det leverede træ er korrekt nedtørret og klar til at blive lagt.

Et voksende marked for specialordrer

Bjarke Jansen fra Södras interiør-afdeling var ansvarlig for leverancen af gulvplankerne til projektet. Han oplyser, at der er et voksende marked for specialordrer i forbindelse med renovering og forsikringsskader.
”Det er typisk relativt få kvadratmeter, der skal anvendes. Det vigtige er dog, at vi kan tilbyde vore kunder lige nøjagtig den mængde, de behøver, og i de ønskede dimensioner – uanset træsort”, siger Bjarke Jansen og tilføjer, at Södra betragter sig selv mere som problemløser end blot leverandør af træ.

Du kan se hele Södras gulvprogram her