Skoven, der er direktøren for det hele

For 53.000 svenske skovejere er bæredygtig skovdrift det mest naturlige i verden. Det er ganske enkelt hele fundamentet for at sikre deres skove og de næste generationers levebrød. Sådan har det altid været, og sådan vil det blive ved med at være.
Læs mere her

FN sætter spotlight på Södra for unik og bæredygtig skovdrift 

På FN’s Internationale Skovdag 2022 blev Södra hædret for sin bæredygtige skovdrift og sin unikke ejerstruktur, der gør skoven til ejer af virksomheden.
Læs mere her

Lær at genkende 5 tiltag, der får biodiversiteten til at blomstre

- I Södras skove er der klare regler for pleje, hugst, beplantning og foryngring, så når vi afdriver et areal, værner vi om nøglebiotoper, kulturmærker og andre værdier ud fra faste standarder, fortæller skovfoged Rasmus Vadmand fra Södra.

Læs mere om hvordan vi fordrer biodiversiteten i vores skove

Byg bæredygtigt og ansvarligt med træ fra de svenske familieskovbrug

Södra er et andelsselskab ejet af 51.000 skovfamilier, der lever af og ånder for at dyrke deres skove bæredygtigt. Det er det eneste, der giver mening, når du som skovejer skal sikre de næste mange generationer, som skal høste frugten af arbejdet. Den ansvarlige skovdrift styrker samtidig biodiversiteten og udnytter skovens dyrebare egenskaber for at optage og lagre CO2.
Læs mere om Södras unikke og bæredygtige model

 

 

 

Bæredygtig skovdrift er en familietradition

Når du er en del af Södra, er du en del af et stort fællesskab, hvor alle har bæredygtig skovdrift som samme mål. Ligegyldigt om medlemmerne har et stort eller lille stykke skov, så er alle interesserede i at få det bedste ud af skoven på naturens præmisser.
Læs mere her

Der er en skov af muligheder for at øge biodiversiteten

Biodiversiteten er på agendaen, og mange bygherrer har i dag en strategi, der skal passe på naturen og sikre naturens mangfoldighed ved nye byggerier. Bynatur er en god måde at udfolde biodiversiteten på, mens træ fra Södras svenske skove i byggeriet giver naturen frit spil på sine helt egne præmisser.
Læs mere om hvordan vi plejer arternes mangfoldighed

Nogle arter er så vigtige,
at vi brænder skov af for dem

Normalt er skovbrande noget, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på en, men i Södras skove er den ansvarlige skovdrift også baseret på bæredygtighed og biodiversitet. Der er klare regler for, hvordan der skal værnes om nøglebiotoper, og her spiller ild også en rolle. Naturligvis ild under fuld kontrol.
Læs mere om hvordan vi ved kontrolleret afbrændig holder liv i biodiversiteten