En sauna skal bygges med den helt rigtige slags træ

Til saunaer er det afgørende, at man altid anvender særligt træ, som kan tåle de store temperatursvingninger, og som ikke afgiver harpiks.

Södra får rigtig mange henvendelser fra tømmerhandler, som vil være sikre på at levere det helt rigtige træ til bygning af nye og renovering af allerede eksisterende saunaer. Saunaer er kommet ind i varmen igen, og hos Södra, som blandt andet leverer saunapaneler og bænktræ, har man mærket til den stigende efterspørgsel.

”Flere og flere tømmerhandler ringer ind for at få gode råd og vejledning, hvis de skal levere træ til saunaprojekter, og det er en rigtig god idé, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken slags træ man vælger, når man skal bygge en ny sauna eller renovere en af ældre dato”, forklarer Bjarke Jansen fra Södras interiørteam.

Nedtørret træ bevarer formen

Den absolut vigtigste egenskab for træet i en sauna er, at det kan klare de store temperaturforskelle imellem opvarmet og afkølet. Södra leverer saunapaneler i stærkt nedtørret gran eller asp, og det er afgørende, at træet indeholder så lidt fugt som muligt.

”Lavt fugtindhold er en forudsætning for, at panelerne bevarer deres form, når de udsættes skiftevis for kulde og varme. Derfor må man aldrig anvende almindelige profilbrædder, da de kan vride sig og blive skæve. Men det er jo ikke sikkert, at folk er opmærksomme på denne detalje, så det er kun godt, at de ringer og får hjælp”, siger Bjarke Jansen.

Ingen udsivende harpiks

Udover at bevare formen har Södras saunapaneler den fordel, at de ikke sveder harpiks, når temperaturen stiger inde i saunaen. Det skyldes, at træet kun har ganske få knaster af ubetydelig størrelse, så der er ingen problemer med udtrængende harpiks, som man ellers risikerer at få på huden og tøjet.

”Desuden er både gran og asp karakteriseret ved, at træsorterne ikke er særlig varmeledende. Det føles derfor ikke ubehageligt varmt, når man læner sig op af panelerne”, siger Bjarke Jansen. Han fortæller ligeledes, at saunapanelerne er forsynet med en afrundet og blød kant i modsætning til normale profilbrædder, som er skarpkantede.

Glat asp uden risiko for splinter

Når man bygger sin sauna af træ fra Södra, opnår man en helt fantastisk siddekomfort. Södra leverer udelukkende bænktræ i omhyggeligt bearbejdet asp, som har en fuldstændig silkeglat og fin overflade.

”Der er ingen risiko for at få træsplinter uhensigtsmæssige steder”, lover Bjarke Jansen og understreger, at Södra kan levere saunapaneler og bænktræ uanset ordrens størrelse.

Vores træ til saunaer er certificeret

Södras produkter er certificerede, det giver dig garanti for, at du handler med respekt og omtanke, når du vælger træ fra bæredygtig skovdrift. Certificeringerne har bred opbakning fra grønne organisationer som WWF, Greenpeace og Verdens Skove, sociale organisationer som BAT-kartellet og fra virksomheder verden over.

Ingen ordrer er for små

Ingen ordre er for lille, og du risikerer derfor ikke at brænde inde med et restlager.

Vil du vide mere?

Du kan se hele vores udvalg i træ specielt til saunaer her

Her kan du købe træ specielt til saunaer

Vi vil gerne gøre det nemt for dig at købe vores træ specielt til saunaer. Du kan kontakte Bjarke Jansen, han skaber kontakten til den tømmerhandel, der mest bekvemt for dig, vil kunne levere dit saunatræ.

Vi handler desværre ikke direkte med privatkunder, men vi vil selvfølgelig gerne hjælpe dig godt i gang.

Ring til Bjarke på 8827 9518 eller send en mail bjarke.jansen@sodra.com.