En Svanemærket og ubehandlet træfacade er billigere, end du tror
– også i det lange løb

Bofællesskabet Kløverbakken prydes af 10.000 m2 facadetræ i 100% PEFC-certificeret og Svanemærket ThermoWood®. Den patenterede thermobehandling har gjort træet resistent over for biologisk nedbrydning. Bygherre og entreprenør: Thybo. Arkitekt og rådgivende ingeniør: Tegnestuen Arken.

Det smukke ThermoWood® fra Södra er facadetræ, der kan stå ubehandlet og ikke kræver løbende vedligeholdelse. Det er sundt for økonomien - og det er sundt for naturen, klimaet og samfundet. Få hele historien her.

Svanemærket ThermoWood® fra Södra er ubehandlet facadetræ af høj kvalitet. Det er 100 % PEFC certificeret og har rødder i svensk bæredygtig skovdrift. Træet er yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, og det skyldes den særlige forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212°C under stort damptryk. Processen nedbryder den fugtsugende hemicellulose, som svampe og bakterier lever af, og derfor kan træet stå ubehandlet.  

- Vores ThermoWood® er et yderst miljøvenligt valg, fordi træet hverken kræver løbende overfladebehandling eller miljøskadelig kemi for at kunne modstå regn og slud. Det er en patenteret proces, så vi er certificerede og godkendt af ITWA, der fører tilsyn med, at vi lever op til de høje krav og standarder til kvaliteten i ThermoWood®, fortæller Michael Phillipsen fra Södra.

Et stærkt økonomisk alternativ

Udover de åbenlyse miljømæssige fordele ved at bygge med Svanemærket og 100 % PEFC certificeret træ, så er Södras ThermoWood® samtidig et interessant økonomisk alternativ til de mere eksotiske træsorter.  

- ThermoWood® er formstabilt og varighedsklasse 2, hvilket er samme klasse som klassiske arter som cedertræ og eg. Prisen på ThermoWood® er bare mere gunstig, og det er jo interessant for byggeomkostningerne. Derudover behøver ejeren ikke at afsætte store beløb til vedligeholdelse på driftsbudgettet, og det ved vi, at mange bygherrer er glade for, siger Michael Phillipsen.

 

 

 

Mange profiler, der alle patinerer smukt

En træfacade i ThermoWood® udmærker sig ikke mindst ved at give byggeriet karakter og et levende og dynamisk udtryk. Først med en mørk farve, der minder om det mere eksklusive cedertræ, som så patinerer til en smuk, sølvgrå nuance. ThermoWood® kan leveres i mange standardprofiler, og er der særlige ønsker, kan Södra specialproducere profilerne.  

Brandimprægneret med vejrbestandig C260 Xteriør

ThermoWood® kan leveres brandimprægneret med C260 Xteriør, der er et vejrbestandigt brandimprægneringsmiddel, som ikke udvaskes af fugt og nedbør. Brandimprægneret ThermoWood® er ikke Svanemærket.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om vores ThermoWood®. Herfinder også inspiration fra de mange dygtige arkitekter og fremsynede bygherrer der har valgt ThermoWood® som facadebeklædning.
Læs mere her